VEGAN SOJA KAARSEN

Waarom kaarsen van natuurlijke soja was?

De meest voorkomende kaarsen worden gemaakt van paraffine dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Soja kaarsen zijn gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentinië en Brazilië regenwouden gekapt en zijn de bonen vaak genetisch gemanipuleerd. De Soja was die AtelierWarm  gebruikt is ecologisch verantwoorde soy wax. Deze soja was komt uit Noord-Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd. Het is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar en niet giftig. Mocht het zo zijn dat u de soja was ergens morst of komt het op de kleding dan kunt u de soja was in de gewone was uitwassen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van soja was voor u? We hebben het hieronder voor u op een rijtje gezet.

Langere brandtijd*

Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Dat betekent dat u vele uren langer kunt genieten van de heerlijke geuren die de kaarsen verspreiden.

Geen roet*

Kent u het ook? Bij het zemen van de ramen komt er roet van de ramen of de witte gordijnen die na de winter zeker niet wit meer zijn. Paraffine kaarsen zorgen voor behoorlijk wat roet. Daarnaast zitten er ook kankerverwekkende stoffen (zoals benzeen) in deze zwarte rook en dat is slecht voor je gezondheid. Met de soja geurkaarsen van AtelierWarm heb je hier allemaal geen last van. Sojakaarsen hebben deze vervelende bijwerkingen stukken minder, ze veroorzaken namelijk geen zichtbare rook en stoten niet tot nauwelijks roet af. 

Betere geurverspreiding*

Sojakaarsen hebben een langere en snellere en gelijkmatige geur verspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. AtelierWarm doet zijn best de beste geur combinaties te creëren, de intensiteit kan per geur verschillen. Over het algemeen zijn de geuren in soja kaarsen subtieler dan de parafine geurkaarsen omdat hier vaak gebruik gemaakt wordt van meer chemische geurstoffen en parfums. 

Volledig opbranden van de kaars

Sojakaarsen branden volledig op. Houd er wel rekening mee dat het bovenste gedeelte van de kaars vloeibaar moet zijn tot aan de rand van het glas. Anders branden de zijkanten de volgende keer dat je de kaars aansteekt niet mee. Daarnaast kunt u het glas van de kaars makkelijk schoonmaken Zo kunt u de potjes en glazen die wij gebruiken gewoon nogmaals gebruiken. 


*wetenschappelijk aangetoond 

 

Winkelwagen
Scroll naar top

10% KORTING

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang direct een code voor             10% korting op je bestelling.