duurzame Kaarsen maken

Thuis zelf natuurlijke sojawaskaarsen maken of je potjes en glazen opnieuw vullen.

Alles om zelf thuis duurzame natuurlijke kaarsen te maken. Je kan kiezen voor een complete set met handleiding of om je eigen potjes of glazen te (her)vullen en losse materialen te kiezen. Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer dan paraffinekaarsen en geven nagenoeg geen roet. Daarnaast kan je de was mensen met je favoriete essentiële olie om een geurkaars te maken.

Ben creatief. Maak je eigen kaars.

Maak nu zelf je eigen kaars in je favoriete geur en kleur. 

Smelt de sojawas op de au bain marie manier.  De nature C-3 sojawas heeft een smeltpunt van 45 graden en is het beste te gebruiken bij 50 tot 65 graden.

Bevestig het lontje in het potje of glas. Dit kun je doen door een druppel was in het potje te doen en het lontje hiermee vast te maken of met een druppeltje lijm. Als de was op tempratuur is kan je desgewenste wat kleurstof en/of essentiële olie toevoegen. Wij adviseren om niet meer dan 7-8% geurolie toe te voegen. Wanneer als goed gemend is giert je de was in het glas of potje. Met een wasknijper kan je het lontje op zijn plaats houden en de kaars verder af laten koelen. Wanneer de was gestold is knip je het lontje of op een lengte van 3a 4 mm en kan je genieten van je zelfgemaakte duurzame (geur)kaars.

Winkelwagen
Scroll naar top

10% KORTING

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Ontvang direct een code voor             10% korting op je bestelling.